Školní jídelna

Řád školní jídelny

Jak se u nás vaří:

V naší školní jídelně se vaří podle zásad zdravé výživy.

Vaříme denně čerstvé jídlo.

Používáme převážně čerstvou zeleninu.

Nepoužíváme dochucovadla – glutamáty.

Nevaříme z polotovarů.

Hovězí maso se připravuje při nízkých teplotách v konvektomatu tahem – přes noc (14 – 16 hodin). Výsledkem je měkké maso bez ztráty živin.

Děti dostávají na výběr ze dvou druhů salatů, ovoce a zeleniny.

Používáme méně cukru a méně soli.

Nesmažíme ve velkém množství tuku ve fritézách, ale v konvektomatu s pomocí postřiku velmi tenkou vrstvou tuku.

Používáme čerstvé bylinky z vlastní zahrádky.

Snažíme se o to, aby strava byla chutná, pestrá a splňovala požadavky MŠMT.

 

V ROCE 16/17 JSME SI POCHUTNALI NA …

Drůbková polévka, Buchtičky s krémem, ovoce

Hrachová polévka, Smažená ryba v cornflakes těstíčku, brambor, 2 druhý salátů – coleslaw a červené zelí

Žemlová polévka, Čočka s kuřecím stehnem, ovoce

Brokolicový krém, Vepřový plátek, dušená mrkev, brambory

Karotková polévka s ovesnými vločkami, Bulgurový nákyp s tuňákem, čerstvá zelenina, přesnídávka

Vývar s jáhlami, Rajská, hovězí maso, těstoviny

Plněné žampiony s dipem, brambor

Špenátovocuketová polévka, Kuřecí prsní plátek, brambor, okurkový salát s dipem, salát z čínského zelí s ananasem

Krupicová polévka s vejcem, Vepřové na kmíně, rýže

Vývar s játrovou rýží, Koprová omáčka s vejcem, brambor, ovoce a zelenina

Zeleninová polévka se sýrem, Řecký guláš z krůtího masa, rýže

Zeleninový talíř s kachními prsíčky s dipem

Zelňačka s uzeným tofu, Zapečená ryba, brambor

Selská polévka, Vepřové na paprice, rýže

Pečený kuskus s dýní, červenou řepou a kozím sýrem

Moravská rybí polévka, Hovězí pečené na celeru, hrášková rýže

Bramborová polévka, Nudel s tvarohem, ovoce a zelenina

Květákový kari krém, Čevabčiči, brambor, řecký salát s cizrnou

Bílá čočková polévka, Špagety s kuřecím masem a sušenými rajčaty

 

 

 

 

Napsat komentář

Komentáře nejsou povoleny.

Provoz školní jídelny

  • 11:00 – 11:40 – cizí strávníci
  • 11:40 – 14:00 – žáci a zaměstnanci školy

ŠJ připravuje 1 x týdně dvě hlavní jídla. Výběr je možný jestliže se přihlásí na jeden druh jídla alespoň 10 strávníků.

Jakmile se žák zaeviduje jako strávník ŠJ, je s ním počítáno po celou dobu školní docházky. Na začátku každého školního roku se žák – strávník musí přihlásit od určitého data na obědy u vedoucí ŠJ.

Vedoucí školní jídelny

paní Jana Antošová

tel: 226 802 063

email: jidelna@zsskolni.cz